18اسفند

حمایت از دانشجویان استعداد درخشان در کنکور کارشناسی ارشد

ایجاد شده توسط رضا باستانی نامقیدر بخش مقررات 0 نظر

✴ طبق ماده نخست آيين نامه پذيرش با آزمون استعدادهاي درخشان در دوره هاي كارشناسي (پيوسته وناپيوسته) و كارشناسي ارشد مصوب ۱۳۹۳ برخی از برگزیدگان علمی، در آزمون کارشناسی ارشد از سهمیه ویژه‌ای برخوردار هستند:

1️⃣برگزیدگان رتبه‌های 1 تا 15 مرحله نهایی المپیادهای دانشجویی کشور.
2️⃣دانشجویان نمونه کشوری در دوره کارشناسی
3️⃣رتبه های اول تا سوم جشنواره‌های خوارزمی، جوان خوارزمی، رازی، ابن سینا، فارابی در دوره کارشناسی با مشارکت حداقل 50 درصد در رتبه.
4️⃣دانش آموخته رتبه اول دوره کارشناسی پیوسته در طی هشت نیم سال و ناپیوسته در چهار نیم سال، بین دانشجویان هم رشته و هم ورودی.

⬆افراد فوق سهمیه ویژه‌ای در کنکور کارشناسی ارشد دارند که مازاد بر سهمیه عادی ایشان است. تمام دانشجویان فوق، فارغ از اینکه در کدام گرایش امتحان داده باشند، بر اساس میانگینِ ترازِ کلِ دروسشان با یکدیگر سنجیده می‌شوند؛ در صورتی که فردی در سهمیه استعداد درخشان اولین نفر باشد، هر رشته-محلی که بخواهد را می‌تواند انتخاب کند؛ البته مشروط به اینکه حداقل 90 درصد نمره «آخرین فرد پذیرفته شده در رشته-محل مورد علاقه‌ش» را کسب کرده باشد. به همین ترتیب نفرات بعدی نیز با رعایت همین شرایط و منوط به وجود ظرفیت، پذیرش خواهند شد؛ به عنوان مثال اگر یکی از داوطلبان که به دروس مربوط به گرایش حقوق خصوصی پاسخ گفته و حائز یکی از عناوین چهارگانه فوق بوده است، موفق شود به لحاظ میانگینِ ترازِ کلِ دروس، (اعم از دروس خصوصی و غیره) در مجموع رتبه اول سهمیه استعداد درخشان را کسب کند، در وهله اول بررسی خواهد شد که با استفاده از سهمیه آزاد می‌تواند در اولین رشته-محل قبول شود یا خیر؟ در صورتی که وی نتواند با استفاده از سهمیه آزاد قبول شود، نوبت به سهمیه استعداد درخشان خواهد رسید و بررسی می‌شود در رشته-محل مورد نظرش 90 درصد «آخرین فرد قبول شده به طور عادی» را احراز کرده است یا خیر؟ در صورت منفی بودن پاسخ، دومین اولویت او بررسی خواهد شد و این ترتیب تا پایان فهرست اولویت‌های او ادامه پیدا خواهد کرد. دقیقاً همین ترتیبات در خصوص رتبه‌های بعدیِ سهمیه استعداد درخشان لحاظ خواهد شد.

✴نکات مهم آیین‌نامه:

1️⃣طبق ماده دوم آیین‌نامه فوق، جایابی دانشجویان مشمول این آیین‌نامه جزو وظایف سازمان سنجش آموزش کشور است؛ بدین لحاظ دانشجویان استعداد درخشانی که در کنکور شرکت کنند، بالقوه امکان پذیرش در هر دانشگاهی را دارند. این در حالی است که «آیین‌نامه پذیرش بدون آزمون» صرفاً مفید اختیار برای دانشگاه‌ها است؛ بنابراین اگر دانشجوی استعداد درخشانی قصد تحصیل در دانشگاه خاصی را داشته باشد، شرکت در کنکور و استفاده از سهمیه موضوعِ آیین‌نامه اخیر، اکیداً توصیه می‌شود.
2️⃣طبق مواد اول و دوم آیین‌نامه مذکور، سازمان سنجش آموزش کشور ده درصد سهمیه آزاد در هر رشته-محل (با تقریب اضافی) را به دانشجویان مشمول این آیین‌نامه اختصاص خواهد داد؛ برای مثال اگر دانشگاه شهید بهشتی 11 نفر ظرفیت برای رشته حقوق خصوصی اعلام کند، سازمان سنجش مازاد بر این ظرفیت، دو صندلی به دانشجویان مشمول این آیین‌نامه تخصیص خواهد داد.
3️⃣تا یک سال پس از فارغ‌التحصیلی نیز می‌توان از مزایای این آیین‌نامه برخوردار شد؛ بنابراین و برای مثال دانشجوی رتبه اولی که به لحاظ میانگین نمرات تمام دروس در جایگاه اول قرار دارد و حداکثر ظرف هشت نیم سال فارغ‌التحصیل می‌شود تا یک سال پس از فارغ التحصیلی نیز می‌تواند از مزایای این آیین‌نامه بهره‌مند شود.
4️⃣هر دانشجو تنها یکبار فرصت استفاده از این تسهیلات در مقطع ارشد را دارد؛ بنابراین آن را غنیمت بشمارید.
5️⃣بر خلاف برخی شایعات، استفاده از این آیین‌نامه هیچ تضییقی برای استفاده از سهمیه استعداد درخشان در مقطع دکتری به وجود نمی‌اورد.

نویسنده: رضا باستانی نامقی

 

نظر خود را در مورد مطلب فوق بیان دارید:

فیلدهایی که وارد کردن آن ها اجباری است با علامت * مشخص شده اند. ایمیل شما منتشر نخواهد شد.*